• Email Support admin@ghidcazare.ro

Articole

5 Destinatii in Romania pentru o minivacanta de vis

Esti in cautarea unui loc din tara in care sa petreci o mini vacanta linistita si frumoasa? Am pregatit o lista cu 5 destinatii din Romania care iti vor face vacanta mai frumoasa. Aceste destinatii te vor face sa iti dai seama ca si tara noastra are locuri de basm care pot fi vizitate si in care putem petrece momente de neuitat.

1. Cascada Bigar

Cascada Bigar se afla intr-o zona superba din tara noastra, o zona linistita si frumoasa in care poti petrece o mini vacanta de vis! Aflata in Parcul National Cheile Nerei, cascada Bigar este cunoscuta la nivel mondial inca din anul 2013 si atrage turisti in fiecare an.

Cu toate acestea, nu este o zona aglomerata, iar peisajele si drumul pana aici este absolut de poveste!

2. Baile Herculane

Baile Herculane se afla in aceeasi zona ca si cascada Bigar, in judetul Caras-Severin, Banat si ascunde cateva locuri de poveste.

Cea mai veche statiune balneo-climaterica din Romania, dar si din sud-estul Europei este o statiune ce nu a fost valorificata. Desi cladirile vechi nu au fost reabilitate, acest loc ascunde spatii de poveste.

Poti vizita Cazanele Dunarii, apoi poti vizita cea mai mare sculptura realizata in piatra de pe teritoriul Europei: chipui lui Decebal de pe malul Dunarii. Sculptura are o dimensiune totala de 55 de metri inaltime si 25 de metri latime. Constructia a durat nici mai mult, nici mai putin de 10 ani de zile si a costat peste 1 milion de dolari.

Baile Herculane merita vizitate datorita incarcaturii istorice, dar si datorita tratamentelor uimitoare si sanatoase pentru organism de care puteti beneficia aici.

3. Lacul Iezer, Muntii Rodnei

Fiind unul dintre cele mai frumoase lacuri din tara, Lacul Iezer se deosebeste prin culoarea sa superba de verde-smarald, dar si prin spatiul in care este amplasat.

Muntii Iezer fac parte din cei mai inalti munti din Romania, iar Lacul cu acelasi nume se afla in judetul Alba si este o destinatie ideala pentru un weekend prelungit.

Aici gasesti liniste, gasesti peisaje de poveste, dar si aer curat si un sentiment placut de relaxare.

4. Paltinis

Paltinis este cea mai veche statiune montana din tara noastra. Daca te-ai saturat de aglomeratia din Poiana Brasov, insa cauti un loc cel putin la fel de frumos, statiunea Paltinis te asteapta la o altitudine de 1442 de metri.

Aflata la 32 de km de Sibiu, statiunea Paltinis este inconjurata de paduri dese. Aici puteti explora muntii si va puteti bucura de drumetii in aer curat.

Intr-o astfel de vacanta ce ascunde peisaje de poveste va puteti bucura de preparate locale si de un foc de tabara relaxant. In timpul iernii, exista pe partie tunuri de zapada, un parc de distractii, dar si partii de sanius pentru copii si pentru adulti.

Si in anotimpul cald te poti bucura de peisajele de poveste. Daca esti in cautare de distractie in aer liber pe timp de vara, statiunea Paltinis are trasee de biciclete, un parc cu animale, un teren de fotbal cu apa, dar si o alee cu povesti. Toate acestea se gasesc la Arena Platos, un parc intins pe o suprafata de peste 75.000 de metri patrati.

5. Costinesti


Numita Statiunea Tineretului, face ca aceasta statiune sa fie apreciata de turisti, dar mai ales de tineri.

Lasă un răspuns :

* Your email address will not be published.