• Email Support admin@ghidcazare.ro

Articole

5 Locuri din Romania cu efect terapeutic pentru sanatate

O escapada de cateva zile te poate ajuta sa te umpli de energie si sa iti incarci bateriile, dar o escapada intr-un loc ce are efect terapeutic te ajuta sa te vindeci atat sufleteste, cat si fizic.

Am facut o lista cu 5 locuri din Romania unde poti petrece momente relaxante, dar de unde te vei intoarce plin de energie si mai puternic ca niciodata!

  1. Salina Slanic

Studiile specialistilor spun ca o vacanta la Salina Slanic Prahova te ajuta sa respiri cel mai pur aer de pe planeta. De ce este aceasta salina atat de speciala? Deoarece este una dintre cele mai mari saline din Europa si are 2.9 milioane de metri cubi de sare excavata. Accesul in salina se face cu ajutorul unor microbuze, iar aici poti gasi o baza de tratament, loc de joaca pentru copii, dar si o cafenea unde te poti relaxa.

Pe langa beneficiile pe care salina le ofera pentru sanatate, aici gasesti si o camera interesanta, Sala Genezei, sala unde gasesti sculptate in sare busturile lui Decebal, Burebista si Traian.

Salina Slanic Prahova are 14 incaperi si insumeaza 80.000 de metri patrati de aer curat, aer ce are efecte terapeutice atat pentru persoanele ce au probleme respiratorii, cat si pentru cei care isi doresc sa respire un aer curat si sanatos.

  1. Baile Tusnad

Statiunea Baile Tusnad a fost supranumita “mica Elvetie” datorita peisajului de poveste pe care il ofera. Aici poti petrece timpul atat la sedintele de tratament in incinta bailor termale, cat si bucurandu-te de natura si de aerul proaspat.

De asemenea, poti opta pentru a schia, pentru a prinde pastravi, dar si pentru a explora traseele montane.

Statiunea ofera apa pura, namol cu efect terapeutic pentru sanatate, dar si bai uscate carbogazoase de la mofete.

Daca esti o persoana care sufera de afectiuni cardiovasculare, de tulburari endocrine sau ale sistemului nervos, iti poti gasi ameliorare in aceasta statiune.

  1. Botosani

Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeana, Botosaniul este singurul oras din Romania care respecta regulile privind suprafata optima de spatiu verde. De aceea, acest oras trebuie vizitat datorita aerului curat pe care il ofera. Orasul este superb, zona este incarcata cu spatii verzi, cu aer curat si cu multe locuri pe care le poti vizita, inclusiv parcul in care a poposit si Mihai Eminescu.

Moldova lui Stefan cel Mare este un loc unic din tara ce trebuie vizitat!

  1. Poiana Marului

Poiana Marului este un loc in care aerul este pur datorita padurilor bogdate. Aceste paduri sunt atat de bogate, incat nici soarele nu patrunde in ele, iar Poiana Marului este o bijuteria din munti a Banatului.

Poiana Marului se afla la o altitudine de peste 500 de metri si ofera un aer curat, pur si peisaje superbe.

  1. Cluj Napoca

Multi tineri opteaza pentru continuarea studiilor in Cluj, unul dintre motive fiind acela ca acest oras ofera un aer curat.

Este un oras ce trebuie vizitat, un oras care ofera multe atractii turistice si care este popular atat printre turistii straini, cat si printre romani.

Alege sa iti petreci vacanta intr-un oras ce are efecte terapeutice pentru sanatatea ta si a familiei tale!

*sursa foto: statiunea-slanic.ro

Lasă un răspuns :

* Your email address will not be published.