• Email Support admin@ghidcazare.ro

Articole

Ce locuri poti vizita in apropierea Bucurestiului

Uneori simti nevoia sa iei o pauza de la aglomeratia din oras, insa nu ai timp sau nu ai bani pentru a pleca intr-un oras indepartat.
Sfarsitul tau de saptamana nu trebuie neaparat sa fie petrecut in Bucuresti, daca locuiesti in capitala. Poti face o escapade rapida si pe langa oras, fara sa pierzi mult timp pe drum si fara sa fii nevoit sa te cazezi.
Aceste spatii de pe langa Bucuresti sunt frumoase si merita vizitate!

1. Palatul Mogosoaia
Aflat la doar 15 km de Bucuresti, Palatul Mogosoaia este un loc perfect pentru o plimbare in familie. Spatiile verzi sunt ingrijite, superbe, exista locuri in care te poti plimba sau in care te poti opri pentru un picnic, dar poti gasi acolo si un restaurant unde poti lua o masa delicioasa.
Complexul este format din: palatal Mogosoaia, turnul portii, casa de oaspeti, bucataria domneasca, ghetaria, cavoul familiei Bibescu, biserica, capela si serele.
Deseori, aici gasesti si expozitii si galerii de arta.

2. Domeniul Stirbey
Domeniul Stirbey este un loc perfect pentru o escapade intr-o dupa amiaza libera. Se afla la doar 20 de km de Bucuresti si este o atractie aleasa des de catre bucuresteni si nu numai.
Palatul a fost construit in anul 1850 si este o cladire in stil arhitectonic Tudor. Domeniul Stirbey poate fi vizitat gratuit, fiind un spatiu ce are si un restaurant care gazduieste evenimente precum: nunti, botezuri sau evenimente corporate.

3. Parcul Natural Comana
Daca nu stii unde sa petreci ziua de sambata sau de duminica impreuna cu familia, parcul Comana este locul ideal. Acesta are un parc de distractii cu tiroliene, trasee in copaci si servicii de inchiriere biciclete, dar are si restaurant unde poti servi o masa delicioasa.
De asemenea, cei ce iubesc plimbarile cu barba pot aici sa se bucure de o plimbare pe lac. Parcul Natural Comana a fost declarat arie protejata in anul 2004 si este un spatiu ales deseori de bucuresteni pentru o escapade frumoasa de weekend.

4. Rezervatia de zimbri de la Bucsani
Romania are patru rezervatii de zimbri, iar aceasta de la Bucsani este una dintre ele. Aflata la 80 de km de Bucuresti, rezervatia de zimbri se intinde pe 162 de hectare si avea, in anul 2010, 35 de zimbri. Toti zimbri au nume ce incep cu “Ro”: Romario, Rotunda, Rococo, etc.
Zimbraria a fost infiintata cu scopul de a ajuta zimbri sa se inmulteasca si apoi sa fie transferati catre celelalte rezervatii.
In timpul iernii, zimbri sunt hraniti de catre oameni deoarece nu pot sa isi procure mancare singuri.
Este o destinatiei deala pentru o escapade scurta!

5. Padurea Pustincu
Un loc linistit unde puteti respire aer curat este Padurea Pustnicu, padure aflata la doar 11 km de Bucuresti, pe DN3. Va puteti plimba si pe Lacul Pasarea, dar puteti face si un gratar in anotimpul cald deoarece aici exista spatii special amenajate pentru astfel de activitati.
Padurea face parte din Padurea Cernica si este un loc in care te poti relaxa intr-o duminica linistita.

Lasă un răspuns :

* Your email address will not be published.