• Email Support admin@ghidcazare.ro

Ghid

Ghid turistic Cluj-Napoca– Ce locuri asteapta sa fie vizitate in acest judet

Cluj-Napoca este un oras ce are farmecul lui aparte. Atat tinerii turisti, cat si cei mai in etate iubesc sa viziteze orasul ce ascunde povesti in spatele frumoaselor cladiri si istorie pe fiecare strada.

O multime de studenti aleg sa isi continue aici studiile, iar altii vin doar sa il viziteze, insa se indragostesc de acest oras iremediabil.

  1. Strada in oglinda

Strada in oglinda, pe numele ei adevarat: Iuliu Maniu, este o strada ce are doua cladiri aproape identice ce par a fi in oglinda.

Atunci cand pornesti la pas prin Cluj-Napoca, este pacat sa ratezi aceasta frumoasa strada si sa nu admiri arhitectura cladirilor ce au fost finalizate la sfarsitul secolului XIX.

  1. Cetatuia Cluj

Cetatuia Cluj sau Cetatea Norilor este un obiectiv turistic pe care trebuie neaparat sa il vizitezi. Aceasta zona iti ofera o multime de locatii ce pot fi fotografiate, dar si o priveliste frumoasa de pe dealul pe care se afla Cetatuia Cluj.

  1. Castelul Banffy din Bontida

Acesta este castelul unde care se tine, in fiecare an, renumitul festival Electric Castel. Castelul este un loc pe care nu trebuie sa il ratezi daca ajungi in Cluj, fie ca ajungi acolo in perioada evenimentului (18-22 iulie) sau in alta zi din an.

Ansamblul arhitectonic a fost construit de familia care ii poarta numele, Banffy, in comuna Bontida, judetul Cluj si imbina atat stilul baroc, cat si stilul neoclasicist si romantic.

In anii 1890 se si pescuia in parcul castelului, iar acum proprietara actuala a castelului, contesa Banffy Katalin, a stabilit ca va permite fundatiei Transylvania Trust sa restaureze castelul si sa se infiinteze aici un centru cultural.

  1. Salina Turda

Am ajuns si la cel mai cunoscut obiectiv turistic din acest judet. Salina Turda gazduieste anual zeci de mii de turisti, turisti care vin sa se distreze in Roata Mare sau sa respire aerul sarat si sa se plimbe cu barca.

Intrarea se face pe baza unui bilet care costa 20 de lei, iar elevii si pensionarii au reduceri.

  1. Statiunea Baisoara

Statiunea ce se afla la poalele Muntelui Mare din Apuseni iti ofera peisaje de vis, dar si o partie de schi pentru persoanele care s-au saturat de aglomeratia sezoniera ce o ofera alte statiuni de schi.

Pentru cei ce doresc sa se aventurieze in drumetii montane, Statiunea Baisoara este ideala. De asemenea, aici puteti sa va plimbati si cu telescaunul ce iti ofera panorame superbe de sus.

  1. Fabrica de Pensule

Un obiectiv turistic inedit este Fabrica de Pensule ce gazduieste artisti, ateliere, dar si galerii de arta.

Daca ajungeti in Cluj si sunteti iubitori de arta si de inedit, trebuie neaparat sa vizitazi neobisnuitul obiectiv turistic.

Clujul este un oras ce are multe de oferit, iar in acest articol noi v-am prezentat doar o parte dintre locurile pe care le-ati putea vizita. Alegeti sa mergeti la pas prin frumosul oras deoarece ofera mult mai multe locuri frumoase, cafenele simpatice si restaurante cu mancare delicioasa!