• Email Support admin@ghidcazare.ro

Ghid

Ghid Turistic Iasi

Fara indoiala, Iasi este unul dintre cele mai dezvoltate orase din partea aceasta nord-estica a tarii, find capitala regiunii istorice Tara Moldovei.

Haideti sa vedem ce putem vizita in orasul superb pe care Romania ni-l ofera.

  1. Palatul Sturdza de la Cozmesti

Palatul a fost detinut de catre una dintre cele mai bogate familii de boieri din Moldova si poate fi admirat si in ziua de astazi, fiind de o frumusete rara.

Cladirea a fost construita in anul 1816, iar astazi este vizitata anul de catre foarte multi turisti.

  1. Castelul Sturdza de la Miclauseni

Castelul Sturdza este o constructie absolut superba, ridicat intre anii 1550 si 1623 de catre Gheorghe Sturdza pentru sotia sa, Maria Ghica, fiica scriitorului Ioan Ghica. Cladirea este spectaculoasa, in jurul conacului se afla si o biserica si un parc intins pe nu mai mult, nici mai putin de 42 de hectare, fiind cel mai mare parc din Europa la acea vreme. Impresionant, nu?

  1. Palatul Culturii din Iasi

Cu siguranta, Palatul Culturii din Iasi este una dintre cele mai frumoase constructii din zona. A fost inaugurat in 1925 si este realizat in stil neogotic. Palatul are 298 de incaperi cu o suprafata de aproximativ 36.000 de metri patrati.

  1. Parcul Copou

Amenajat pe dealul Copou, parcul este unul dintre cele mai vechi din Iasi si aici puteti gasi si cea mai veche gradina botanica din Romania, gradina “Anastasie Fatu” pe care va invitam sa o vizitati.

  1. Muzeul memorial “Ion Creanga”

Cunoscut si sub numele de “Bojdeuca lui Creanga”, muzeul este primul muzeu memorial literar din tara noastra si a fost inaugurat in anul 1918.

Interesant este de stiut faptul ca, in anul 1876, Mihai Eminescu a locuit si el aici drept chirias a lui Creanga.

  1. Muzeul Memorial „Mihail Sadoveanu”

Un alt spatiu ce merita vizitat este Muzeul Memorial “Mihail Sadoveanu” care, impreuna cu Muzeul Memorial “Ion Creanga” face parte din cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

Aici se gasesc obiecte si documente ce au apartinut marelui scriitor.

  1. Biserica Domneasca Sfantul Nicolae

Biserica Domneasca Sfantul Nicolae se gaseste pe strada Anastasie Panu 65 si este un monument istoric ce dateaza din 1492.

Pentru iubitorii de istorie, acesta este un loc cu totul si cu totul special deoarece aici este lacasul de cult in care au fost unsi domnitorii moldoveni.

  1. Biblioteca „Gheorghe Asachi” din Iasi

Una dintre cele mai frumoase biblioteci din tara noastra se afla in Iasi. Arhitectura este impresionanta, cladirea fiind ridicata in anul 1860, iar ea este apreciata in intreaga lume de catre iubitorii de lectura, arta, fotografie, dar si design.

Biblioteca a fost desemnata cea mai frumoasa biblioteca din lume, intr-un top realizat de catre Bored Panda, o comunitate apreciata pe tot globul.

Pe langa obiectivele turistice de mai sus, in Iasi mai puteti vizita si Ansamblul urbanistic Palas, unde clasicul si modernul se intalnesc, Muzeul Memorial „Vasile Alecsandri” din Mircesti, Catedrala Mitropolitana din Iasi, dar si podgoriile Cotnari.

Pregateste-te sa vizitezi Iasiul si sa ii descoperi frumoasele zone, manastiri si peisaje deosebite!