• Email Support admin@ghidcazare.ro

Ghid

Ghid Turistic Sibiu

Daca ai pasit in Transilvania, nu trebuie sa ocolesti orasul Sibiu. Este un oras linistit, cu o arhitectura impresionanta, un oras plin de obiective turistice ce trebuie vizitate, dar si de locuri de poveste, de care iti vei aminti cu drag.

Porneste in explorarea si descoperirea frumosului oras Hermannstadt, denumire pe care a capatat-o in anul 1366 si care, 553 de ani mai tarziu si-a schimbat numele in “Sibiu”. Pregateste-te sa strabati pe jos aceasta zona deoarece vei gasi multe locuri in care sa faci poze, dar si multe spatii in care sa iti doresti sa poposesti si sa admiri arhitectura, panorama, dar si linistea satisfacatoare.

Ce poti vizita in orasul Sibiu?

  • Piata Unirii

Piata Unirii a orasului Sibiu este incantatoare, indiferent de anotimp. Ea se afla in Orasul de Sus, la o altitudine de 400 de metri si este una dintre cele mai cirulate zone din oras.

  • Piata Mare

Piata Mare este un loc foarte cautat de turisti, mai ales in perioada Craciunului, dar si de Paste. Aici se organizeaza o multime de evenimente, printre care si Targul de Craciun si Targul de Paste.

Daca treci prin Sibiu, trebuie neaparat sa vizitezi cea mai mare piata din centrul vechi al orasului, piata superba atat pe timp de zi, cat si noaptea.

  • Turnul Sfatului

Si daca tot ai ajuns in Piata Mare, trebuie sa stii ca Turnul Sfatului face trecerea dintre Piata Mica si Piata Mare si este o cladire reconstruita cu ajutorul cetatenilor. Turnul Sfatului s-a daramat in urma unui cutremur, insa acum este o atractie turistica si iti ofera o panorama superba de sus. Este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice, asa ca nu trebuie sa il ratezi!

  • Piata Mica

Pe strazile inguste din Sibiu gasim si Piata Mica, piata care face trecerea intre Orasul de Sus si Orasul de Jos. Aici puteti vedea si Podul Minciunilor, iar legenda spune ca oricine are curajul de a rosti o minciuna aici, podul se va darama cu acea persoana.

Nu credem in legende, insa credem in faptul ca acesta este un loc demn de vizitat!

  • Muzeul Brukenthal

Daca ati ajuns in orasul Sibiu, trebuie neaparat sa mergeti la primul muzeu deschis in Europa Centrala si de Est. Da, atat de special este acest muzeu. Aici puteti admira galerii de arta, iar muzeu reuneste sub aripa sa Muzeul de Istorie, al Farmaciei, de vanatoare, dar si Casa Albastra. Trebuie sa stiti ca acest muzeu este inchis in zilele de luni si marti.

Ce mai putem vizita in Sibiu?

Sibiu are o multime de obiective turistice frumoase de oferit si de locuri pe care nu trebuie sa le ratezi. In Sibiu poti vizita si manastirea realizata numai din piatra Abatia Carta, Piata Aurarilor, Piata Huet, te poti plimba prin Pasajul Scarilor, dar noi te sfatuim sa vizitezi si Muzeul Astra. La Muzeul Astra veti gasi gospodarii specifice fiecarei zone rurale, exact asa cum au fost ele construite odinioara. Suna bine, nu?

Daca te-ai hotarat sa vizitezi Sibiul, pregateste-te sa admiri pe indelete toate obiectivele turistice pe care le ofera, arhitectura ce te captureaza, dar si privelistea frumoasa din Turnul Sfatului.