• Email Support admin@ghidcazare.ro

Ghid

Ghid Turistic Timisoara

Daca te-ai gandit ca vrei sa petreci o vacanta frumoasa in tara noastra, insa nu stii pentru ce oras sa optezi, trebuie sa afli ca Timisoara ofera o multime de atractii si obiective frumoase.

Timisoara este atat un oras frumos, dar si unul incarcat cu multa istorie. Aici a inceput revolutia din anul 1989, revolutie care a daramat regimul Ceausescu.

Pe langa faptul ca este un oras frumos si linistit, Timisoara este considerat cel mai civilizat oras din Romania. Suna bine, nu-i asa?

Haideti sa vedem ce putem vizita in acest oras.

  1. Piata Operei

Piata Operei sau Piata Victoriei se afla in centrul Timisoarei si este un loc ce trebuie neaparat vizitat. Daca treceti pe aici, veti gasi cladirea Operei la Nord, iar la sud Catedrala Mitropolitana, Catedrala ce a fost construita intre anii 1936 si 1940. Impresionant este faptul ca fundatia Catedralei are o placa de beton armat si este sustinuta de peste 1.000 de piloni de beton armat.

Opera (Teatrul) este o cladire unica in lume, iar de la balconul acesteia revolutionarii citeau proclamatia prin care Timisoara a devenit primul oras din Romania liber de comunism.

  1. Piata Unirii

Cea mai veche piata din oras are arhitectura in stil baroc si este un loc ce iti poate oferi o plimbare linistita la pas, seara. Piata gazduieste o multime de evenimente si este un spatiu cu o insemnatate istorica aparte.

Aici poti gasi domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, dar si Statuia Sfanta Treime. Aceste obiective turistice sunt demne de fotografiat si iti vor oferi amintiri placute.

  1. Castelul Huniade (Muzeul Banatului)

Timisoara se mandreste, cu siguranta, cu acest obiectiv turistic vizitat de zeci de mii de turisti in fiecare an. Castelul Huniade este cea mai veche cladire din orasul Timisoara si astazi gazduieste Muzeul Banatului si cele trei sectii pe care acesta le are: Istorie, Arheologie si Stiintele Naturii.

Puteti vedea aici o multime de exponate interesante, dar va puteti plimba si prin curtea castelului.

  1. Bastionul Maria Theresia

Situat in zona centrala, acest monument istoric a avut scopul initial de a apara cetatea Timisoarei. Acum, este folosit ca si pasaj de trecere pentru autoturisme si pentru pietoni.

Aici puteti gasi si restaurante, spatii comerciale, o librarie, Sectia de Etnografie a Muzeului Satului, dar si doua expozitii ale Muzeului Banatului.

Este un loc pe care nu trebuie sa il ratati datorita incarcaturii istorice.

  1. Prima Fabrica de Bere din Romania

Pentru persoanele amatoare, aici se afla prima fabrica de bere din Romania, infiintata in anul 1718.

De-a lungul timpului a fost renovata, iar astazi putem gasi acolo si un muzeu ce ofera turistilor spatii unde sunt prezentate utilaje, instalatii, dar si o sala de proiectii unde veti gasi prezentarea istoriei fabricii.

Pe langa toate aceste puncte turistice, in Timisoara trebuie neaparat sa vizitati si frumoasa biserica romano-catolica Millenium, parcul Rozelor, dar si Muzeul Satului Banatean.